Повече от 20 години

История

Вайс Профил е основана през 2003 година, и само след година вече се нарежда сред водещите български фирми в производството на ПВЦ и алуминиеви профили.Нашата мисия е да създаваме практични и интелигентни решения за ПВЦ, алуминиеви и фасадни системи за всеки тип сграда.

Днес компанията ни е добре позната и търсена не само на българския, но и на международните пазари, като благодарение на широката ни външно-търговска мрежа около 80% от продукцията ни се изнася в над 25 страни.

Фирмата ни развива дейността си в собствен завод, който се намира в индустриалната част на София и е с годишен капацитет от над 25 000 тона.

Производствената ни база за  ПВЦ профили за дограма е разположена в собствен парк на площ от 14 хиляди квадратни метра и разполага с модерни и високотехнологични машини и съоръжения, които ни дават увереността, че можем да предложим на своите клиенти системи за ПВЦ дограма на европейско ниво и качество.

Екипът на „Вайс профил” надхвърля 500 души, у които високо ценим и стимулираме  креативното мислене, високата професионална квалификация и ентусиазмa. Стремежът към създаването на нови продукти и иновативни решения, които да прилагаме в производството на алуминиевите и ПВЦ дограми, е споделян от всички. 

Работим в непосредствено сътрудничество с Химикотехнологичен и металургичен университет, като от съвместната ни работа на бял свят се появиха новаторски разработки, които успешно прилагаме, както при производството на ПВЦ профилни системи за дограма, така и при фасадните системи WPW 5000.

 „Вайс профил” е първата българска фирма, въвела технологията за изработване на ПВЦ профили за дограма с безвредните безоловни стабилизатори, с което заехме своята твърда позиция в опазването на околната среда и грижата за здравето на нашите клиенти.